Ik geef les op elektrische en akoestische gitaar, maar ook op meer specifieke instrumenten zoals flamenco- en basgitaar. Het spreekt vanzelf dat op ieder instrument de bijbehorende stijlen aan bod komen. Ik heb gemerkt dat veel leerlingen het leuk vinden om met verschillende soorten muziek in aanraking te komen. Dat kan pop, rock of blues zijn, maar ook flamenco of klassieke muziek. Of nog weer iets anders, dat hangt van jou af.

Welke stijl je ook wilt leren, de basis is altijd dezelfde. Je vingers moeten soepel en ontspannen de weg leren vinden op de snaren. Je wilt de gitaar leren kennen en je moet een gevoel voor maat en ritme ontwikkelen. Noten leren is wat mij betreft onmisbaar, dat is ook helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Uiteraard werk je ook met tabs en leer je akkoorden spelen.

Voor diegenen die dat willen, wordt er veel aandacht besteed aan improvisatie en/of compositie. Daarom kun je ook les krijgen in muziektheorie en voor de heel serieuze leerling bestaat er tevens de mogelijkheid om solfègeles te nemen. Voor aankomende muziekstudenten bied ik voorbereidende lessen aan voor het toelatingsexamen van het conservatorium.

Maar het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Als jij alleen maar wat meer wilt weten over toonladders of akkoorden, ben je bij mij ook aan het juiste adres.

 

 

         
                 

STIJLEN